Zoeken in deze blog

zondag 11 april 2010

# 21 Sociale bibliotheek catalogi

Dit klinkt mij als ‘combinatie funtionaris’ toch best futuristisch in de oren. Eén nationale catalogus/ zoekmachine waarin je kunt opzoeken en zien wat het aanbod is, wat anderen er van vinden, die met één klik kunnen bestellen bij ‘jouw bibliotheek’.. Lijkt me prachtig en goed bruikbaar.

Een open catalogus waarin gebruikers zelf kunnen de waardering aan kunnen geven en taggen is wel iets van deze tijd en waar een bibliotheek aan zou moeten gaan. Je kunt er haast niet meer omheen. Zelfs bij Bol.com kun je bij boeken lezen wat anderen er van vonden en dat speelt absoluut mee in de keuze voor een bepaald boek. Is het goed bruikbaar in een kleuterklas? Ook wordt daar aangegeven welke soortgelijke boeken andere gebruikers nog meer bekeken hebben en dus ook relevant kunnen zijn voor jou.

1 opmerking:

  1. Gelukkig is het laatste geen toekomstmuziek en wordt aan het eerste hard gewerkt. Elk catalogussysteem wordt inmiddels voorzien van sociale kenmerken. Alleen is het niet mogelijk om al die tags, recencies en sterren uit te wisselen met andere catalogussystemen.

    BeantwoordenVerwijderen